четверг, 17 марта 2011 г.

санаторій «Теплиця»



Кліматобальнеологічний багатопрофільний санаторій «Теплиця» – сучасна, комфортабельна оздоровниця на 196 місць, основним природно-лікувальним фактором якої є термальні і мінеральні води.
Санаторно-курортне лікування здійснюється за напрямками ортопедії і травматології, неврології і кардіології, пульмонології і гастроентерології (Ліцензія на медичну практику серії АБ № 202854, видана Міністерством охорони здоров'я України 06 липня 2005 року).
Санаторій – заклад охорони здоров’я вищоїкатегорії акредитації, що підтверджує Акредитаційний сертифікат серії МЗ № 007513 від 29.10.2008р.
«Теплиця» розташована в одному з мальовничих куточків Закарпаття – у підніжжі Чорної гори, на околиці затишного містечка з п'янкою назвою Виноградів. Карпатські гори надійно захищають місто від холодних повітряних мас, тому Виноградівський район – самий теплий у Закарпатті. Наприкінці березня тут вже справжня весна, а літо приносить багатий врожай не тільки сонячних днів, але і різноманітних овочів і фруктів, навіть таких як персики і абрикоси. Та й назва говорить сама за себе – усе місто потопає у виноградниках! Осінь – тепла і тривала.  Перші  приморозки спостерігаються лише наприкінці листопада. Зима дуже м'яка, середня температура у січні – 3-4°С.
Територія санаторію займає більш ніж 11 га. Тут є все: квітучі клумби і затишні алеї, фонтани і мальовничі  куточки  для  відпочинку,  що відтворюють самобутність закарпатської культури минулих сторіч, спортивні майданчики, басейни,  дитяче містечко і навіть ... гірська річечка Салба, що бере свій початок у горах і несе свої води у Тису.
«Теплиця» має багату історію. Побудована в 1981 році, вона спочатку функціонувала як піонерський табір, а пізніше була перепрофільована у санаторій. 
У серпні 2005 року оздоровниця відновила свою роботу після повномасштабної реконструкції і оновлення матеріально-технічної бази.


Многопрофільний  санаторій   -196  основних  місць,  номери  різної
 категорії.  Власна  термальна  скважина,4 типи  мінеральних  вод,  яка  має  широкий
 спектр показань  для  лікування опорно-рухового апарату, сердечно -сосудистих і
 нервової систем, внутрішніх органів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий